Over mij


Deze website is ontstaan naar aanleiding van mijn kookboek Dapur Ibu, wat 'moeders keuken' betekent.

Het idee om dit boek te schrijven ontstond tijdens mijn herstelperiode van borstkanker februari 2017. Een goede vriendin van mij, Marlies, kwam op ziekenbezoek en zag mijn receptenboekje liggen. Dat boekje stelde ik een aantal jaren geleden samen voor mijn moeder. Zij werd toen 75 jaar en ik wilde graag haar recepten bundelen, voor haar, maar ook voor mezelf, haar kinderen en kleinkinderen. Deze recepten zijn namelijk te lekker om verloren te laten gaan. Dat is door de jaren heen ruimschoots bewezen door alle enthousiaste reacties van cursisten en klanten, op kooklessen, feestjes en catering verzorgd door mijn moeder.

Marlies zei tegen mij: 'Monique dit is een heel mooi boekje. Waarom geef je dat niet uit? Dan maak je daar je missie van tijdens je herstel!' Ik ben daar toen over gaan nadenken en vond het eigenlijk een mooi idee, en een goede therapeutische bezigheid, tijdens deze periode.

Het moest wel een boek worden dat naast de heerlijke recepten ook iets moet vertellen over de Indische cultuur. Een stukje geschiedenis zoals het Jappenkamp Lampersari, waar mijn moeder en haar familie hebben gezeten, maar ook een stukje heden. Bovenal moest het een leuk en handzaam boek worden, dat je er makkelijk even bij pakt. Om te lezen, natuurlijk vanwege de authentieke Javaanse recepten. Maar ook om de leuke wetenswaardigheden of de bekende oud Indische liedjes. Of om te bekijken vanwege de mooie foto's. Lees meer...Veel liefs,

Monique